15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 1 5000 1 0 horizontal http://www.egaga.pl 300 4000
Jesteśmy blisko dzieci

Malowniczy obraz zawisnął na warszawskim wieżowcu!

4 czerwca 2019

Na budowanej właśnie wieży Generation Park przy Rondzie Daszyńskiego zawisnął baner prezentujący obraz 7-letniej Małgosi Podlipskiej, która wygrała konkurs #bezpieczenstwo organizowany przez Skanska. Małgosia przedstawiła na rysunku swoją wizję bezpieczeństwa. Docelowo obraz zawiśnie na wysokości aż 140 metrów i będzie widoczny z wielu punktów Warszawy.

Skanska zorganizowała konkurs plastyczny dla dzieci pod hasłem #bezpieczenstwo. Wspólnie z Valkea Media i Pompon – Klubokawiarnia dla Małych i Dużych, zapytała dzieci w wieku 5-10 lat czym jest dla nich #bezpieczenstwo. Uczestnicy konkursu przedstawili swoje wizje w formie rysunku, wyklejanki lub kolażu. W rywalizacji wzięło udział 56 dzieci, jury nagrodziło 4 prace a cały konkurs wygrała Małgosia Podlipska.

Konkurs #bezpieczenstwo, który odbył się w lutym, doczekał się wielkiego finału. Zwycięska praca Małgosi Podlipskiej jest właśnie montowana na wieży Generation Park. Z każdym kolejnym zrealizowanym piętrem rysunek będzie coraz wyżej, aż osiągnie wysokość 140 metrów. Obraz Małgosi został zawieszony specjalnie na Dzień Dziecka i będzie wisieć do połowy 2020 roku.

Ruszyła budowa 140-metrowej wieży Generation Park

Pod koniec zeszłego roku spółka biurowa Skanska rozpoczęła realizację trzeciego, najwyższego etapu kompleksu Generation Park. Sięgający 140 metrów budynek zlokalizowany bezpośrednio przy Rondzie Daszyńskiego dostarczy 47 000 mkw. powierzchni biurowej, a na niej między innymi 6 niepowtarzalnych na rynku przestrzeni typu sky-office (o podwójnej wysokości), zlokalizowanych na różnych piętrach. Dają one możliwość stworzenia przestrzeni z wyjątkowym widokiem na Warszawę.

Wieża Generation Park, jak i pozostałe dwa budynki kompleksu, będzie certyfikowana w systemie LEED na poziomie Platinum. Projekt biurowca zakłada także certyfikację WELL oraz „Obiekt bez Barier” – co gwarantuje najwyższy stopień dopasowania do potrzeb przebywających w nim ludzi.